pátek 25. ledna 2013

Odkud je Vaše štěně...?

Na podzim jsme se potkali s Gábi z Kojetína, která loni založila organizaci Russell Rescue. Cílem této organizace je starat se o Jack&Parson Russel teriéry v nouzi. Na webu najdete nejen pejsky ztracené a nalezené, ale i nechtěné a týrané, pro které zajišťují náhradní péči a po veterinárním ošetření je umisťují do náhradních rodin, se kterými samozřejmě zůstavají v kontaktu, aby si byli jisti, že je o chráněnce dobře postaráno.
Než jsem potkala Gábinu, a začala sledovat její práci, byla jsem asi příliš naivní a myslela, že takovým způsobem se přece vydělávat nedá. Bohužel až teď vidím, kolik lidí si na prodeji štěňat "maže kapsu" a z jakého prostředí můžou drobečkové pocházet. Nikdy by mě ani nenapadlo, že se najdou tací, kteří si pořídí několik fenek a psa sloužící pouze a jen k účelu živých pokladniček. O životě p se v tomto případě vůbec nedá mluvit. Fenky jsou nakrytyi každém hárání, žijí v malých chlívkách, kde se často brodí ve vlastních výkalech a po skončení této závratné kariéry jsou buď utraceny nebo vypuštěny a ponechány vlastnímu osudu.
Derou se mi slzy do očí, když vidím zbídačené, ale naštěstí zachráněné pejsky, ale pak mě také napadá, kolik takových ještě je....?!
I tady platí zákon trhu - je-li poptávka, je i nábídka, kterou si tito tyrani nenechají ujít a proto důkladně zvažte, od koho si štěňátko koupíte, chtějte vidět oba rodiče i podmínky, z jakých pochází.

Kdyby jste chtěli R&R podpořit i vy, na webu je uvedený transparentní účet, kam můžete posílat příspěvky, nebo navštivte e-shop, který vznikl při organizaci R&R a jehož výrobky jsou výsledkem šikovnosti přátel těchto russlíků.
Ať už si koupíte drobnost z e-shopu, nebo pošlete finanční příspěvek vězte, že penízky půjdou na dobrou věc. Slouží nejen k financování potřeb pro již zachráněné pejsky, ale také na záchranné mise nebo veterinární ošetření, které je opravdu nezbytné.

I takhle může vypadat původní domov vašeho štěňátka: 



 

Žádné komentáře:

Okomentovat